Vanliga frågor och svar

Klicka på frågorna för att läsa svaren

1. När börjar Lust-lyftet?

Så fort du köper kursen och registrerar dig i kursportalen har du tillgång till alla moduler (men du kan börja precis när du vill).

2. Hur länge har jag tillgång till kursen?

Du har tillgång till kursen och alla dess eventuella framtida uppdateringar i 6 månader. Du kan alltså köra igång direkt eller börja om några månader om du vill. Det betyder också att du kan gå tillbaka till kursen precis när du vill, även när du har gått klart kursen.

3. Kan jag göra kursen själv?

Absolut, det kan du. Det finns två versioner av Lust-lyftet: Lust-lyftet individ och Lust-lyftet par. Om du är i en parrelation rekommenderar jag alltid att göra kursen tillsammans, även om en av er har mer lust än den andra. Lust-lyftet par hjälper er att komma igång med samtalet om sex, som så många kursdeltagare upplever har blivit avdramatiserat i och med kursen. Den ger er också par-övningar för att öka lusten. Men många väljer också att gå kursen enskilt och får bra resultat ändå.

4. Hur lång tid tar kursen?

Du kan göra kursen i precis den takt du vill – i upp till ett år! Om du väljer att göra en modul per vecka (vilket vissa gör), räkna med minst 2 timmar per vecka (vid vissa moduler 3 timmar). Timmarna kan du oftast sprida ut över veckans gång – du sitter inte bänkad framför din skärm 3 timmar i streck!

Ju mer tid du lägger ner desto bättre resultat får du. Det är upp till dig hur snabbt du vill jobba!

5. Jag vet inte om det är rätt tid just nu

Många väntar på den rätta eller perfekta tiden att ta tag i sin låga lust - den finns inte. Därför är det nu du ska ta tag i din lust – om det är nu du vill ha hjälp. Om du läser det här, om du har tagit dig igenom hela kurshemsidan, så vet jag att du vill att situationen ska bli bättre. Det är läskigt att ta steget att satsa på sig själv, sin lust och sin relation – men bara genom att satsa kan vi nå förändring. En förändring som vi mår bra av. En förändring som höjer livskvalitén, minskar stress, ångest och oro.

6. Handlar övningarna i kursen om att ha sex med en partner?

Nej. Majoriteten av övningarna utförs skriftligt, genom att lyssna, eller muntligt (beroende på om du går Lust-lyftet individ eller Lust-lyftet par).

7. Får jag hjälp av sexologen om jag har frågor under kursens gång?

Nej - du har däremot tillgång till tidigare deltagares frågor och mina svar i videoformat. Det här är ett uppskattat element i kursen eftersom många kan känna igen sig i andras frågor och kan därför applicera råden på sin egen situation.

8. Kan inte jag bara gå till en sexolog och få hjälp där istället?

Visst kan du det! Det finns dock få sexologer i Sverige och oftast är det en mycket högre kostnad för samtalen, jämfört med kursen, samt lång kötid. Med online-kursen sparar du pengar, restid, och behöver inte böka med tider på jobbet.

9. Får jag pengarna tillbaka om jag inte är nöjd?

Om du går igenom hela kursen på 75 dagar, gör övningarna, och inte känner att du har lärt dig någonting under tiden eller att situationen har förbättrats, då får du pengarna tillbaka. Du behöver skicka in samtliga övningar så att vi kan bedöma att du har genomgått kursen, samt uppge anledningen/anledningarna. Läs mer om våra köpvillkor här: www.lustlyftet.se/villkor

10. Finns det några dolda kostnader i kursen som dyker upp under kursens gång?

Nej. Du har alltid möjlighet att köpa till parövningarna, om du inte köpte dem med en gång, men du tvingas aldrig att köpa till något.

11. Vad behöver jag för mjukvara för att ta del av kursen?

Det enda du behöver för att kunna göra kursen är internet, en webbläsare (till exempel Safari, Firefox, Google Chrome) och en PDF-läsare så att du kan läsa och fylla i vissa övningar.

 

Osäker på om Lust-lyftet är rätt för dig?

Fråga mig!